top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraODS MS Benešov

Benešovské radniční listy 3/2018


Strana 4, Vyjádření politických subjektů zvolených do Zastupitelstva města Benešov.


Otázka

Jaký je váš názor na regulaci a popřípadě rozšiřování kasin a heren v Benešově?

Odpověď

Nemám na tuto problematiku jednoznačný názor.

Jako liberální člověk odmítám ze zásady regulace a zákazy a myslím, že kasina, herny a hazard obecně je na vzestupu především proto, že nefunguje řádně základní článek společnosti, kterým je rodina.

Pokud v rodině není disciplína a odpovědnost, kdy je rodičům lhostejné, co dělají jejich děti, kde jsou a jakou zábavu si vyhledávají, pak se nemůžeme divit.

Obce nemají velkou chuť regulovat hazard, protože z něj mají nemalé příjmy do svých rozpočtů. Na druhé straně chápu, že je třeba něco dělat a regulace v souladu se zákonem je nezbytná, pokud sami občané selhávají.

Jsem proto pro částečnou regulaci heren a kasin tak, aby se jednak omezil jejich počet a hlavně aby se přemístila do míst, kde je lze tolerovat. V žádném případě by neměla být v centrech měst a blízkosti škol a zařízení pro děti. Vstup by měl být rovněž regulován např. klubovou kartou s jasnou identifikací.

Úplný zákaz by vedl k tomu, že začnou být tato zařízení provozována tajně mimo jakýkoliv dohled, což by ještě situaci zhoršilo. Regulace a výběr však musí mít jasná, transparentní a spravedlivá pravidla. Jsme často svědky toho, že pro někoho pravidla a regulace platí a pro druhého nikoliv.

zastupitel a předseda MS ODS Benešov Ing. Roman Tichovský

35 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

AKTUALITY

bottom of page