top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraODS MS Benešov

Jednání Zastupitelstva 23.5.2018

Článek zpracoval Tomáš Novák

Včera se konalo jednání Zastupitelstva města Benešov.

V jeho počátku bylo, na základě společného návrhu ODS, STAN a VPM schváleno rozšíření programu o bod týkající se dotace na fotbalovou mládež SK Benešov.

Vcelku poklidný a rychlý průběh jednání se ještě před přestávkou zadrhl při řešení problému, že někteří z hostů pořizovali z průběhu jednání záznam, respektive živé vysílání na Facebooku.

Dle vyjádření starosty měla tato osoba, respektive subjekt, při započetí jednání na toto upozornit a vyžádat si souhlas.

Pletete se pane starosto, přečtěte si čl.10,odst.7) Jednacího řádu Zastupitelstva města Benešov.

V něm je uvedeno: "Dále starosta (předsedající) vyzve přítomné osoby ke sdělení, zda někdo hodlá o průběhu zasedání pořizovat zvukový a/nebo obrazový záznam."

To ale starosta neučinil, pouze upozornil, že je pořizován oficiální záznam.

Takže pochybil.

Záležitost se vyřídila dohodou, živý přenos ukončen, ale zajimavá byla diskuze k tomu.

V ní vyjádřivší se zastupitelé deklarovali, že nemají problém s tím, že by někdo natáčel, ale že mají problém s tím, že to nebylo předem oznámeno a že to je prostě procedurální problém.

Vyjma zastupitele Pavla Dvořáka, kandidoval za TOP09 a nyní už ale působí jako nezávislý, mimo strukturu TOP09, který vyjádřil jednoznačně, že si nepřeje a na začátku by si také nepřál, být natáčen.

Pane zastupiteli, politika je věc veřejná! A nebo Vy jste zvyklý jen na tu zákulisní?

Následně měl program schůze zase poklidný průběh, až se dostalo na v úvodu doplněný bod týkající se dotace fotbalové mládeže SK Benešov.

O dotaci pro SK Benešov se poprvé mluvilo již na jednání Zastupitelstva dne 13.12.2017.

Více jak 5 měsíců nenašlo vedení města, respektive vládnoucí koalice, rozumný návrh řešení a přes sliby, na minulém jednání Zastupitelstva města, o svolání mimořádného jednání Zastupitelstva na toto téma, ani nezařadila příslušný bod na program jednání toho řádného.

Vědomi si vážné situace SK Benešov a nutnosti podpory sportu mládeže, jsme připravili konstruktivní návrh řešení, respektive celého Usnesení Zastupitelstva města, které je dostupné zde: http://bit.ly/SKBNusnesenidotace.

V opět velmi dlouhé diskuzi k tomuto návrhu, trvala možná jak jeden fotbalový poločas, bylo řečeno hodně, ale zejména ze strany koalice, že se jim návrh líbí, ale že ho z procedurálních důvodů nepodpoří.

Řečeno fotbalovou terminologií, kopeme na jednu branku, ale jedni zepředu a druzí zezadu.

SK Benešov se tedy zatím dočkal jen příslibu, že až příslušné orgány Města projednají jejich žádost (proč tak již neučinili, když ta je datována 15.4.2018, tedy již déle než měsíc, nám není jasné), vyřeší se tím ty procedurální záležitosti, tak se k předmětnému návrhu usnesení vrátí příští Zastupitelstvo a na něm už všichni budou kopat na jednu branku zepředu!

Po půl roce se třeba konečně vedení města tedy dobere výsledku?

Předseda SK Benešov následně slíbil, že přihlásí všechny mládežnické soutěže!

Takže naše snaha měla alespoň nějaký výsledek a doufejme, že jestli jak vedení Města, tak předseda SK Benešov, drží slovo, tak budou problémy mládežnického fotbalu v Benešově vyřešeny.

Jsme rádi, že jsme k tomu velkým dílem přispěli!

Ostatně, jak jsme deklarovali již před cca měsícem, viz dřívější článek Financování mládežnického fotbalu.

No a na závěr jsem se v interpelacích opět ptali na problematiku ostrahy Táborských kasáren (písemná interpelace viz zde http://bit.ly/INTostrahaTK2) a v různém na problematiku dozorčích rad městských obchodních společností, které schválilo předchozí Zastupitelstvo, ale ještě nevznikly.


Souhrn příloh:

  1. Návrh Usnesení k dotaci SK Benešov - stáhnout

  2. Interpelace k ostraze Táborských kasáren - stáhnout

363 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

AKTUALITY

bottom of page